top of page
VISKAN-BRODERNA.JPG

MED KÄRLEK FRÅN ITALIEN

Det sägs att den napolitanska pizzan bakades för första gången på 1800-talet i Neapel av Raffaele Esposito för att imponera på drottningen av Savojen. 

 

Han serverade en vedugnsbakad pizza med seg och frasig botten, tjocka och luftiga kanter toppad med San Marzano-tomater, mozzarella och färsk basilika – som en hyllning till den italienska flaggan. 

 

Och enbart det bästa är nog för en drottning. Detsamma gäller för våra gäster. Därför har vi valt att gå i Espositos fotspår och laga all vår mat med färska råvaror av högsta kvalitet. 

Det och en hel del amore förstås. 

Viskan Vinbar drivs av Nima, Milad och Soroush Ramezankhani. Tre bröder med stor drivkraft, passion för god mat och en brinnande önskan om att ge alla boråsare ett härligt ställe med sydeuropeiska influenser att umgås på. De driver även Café Viskan, som de grundade 2005, samt Balthazar – restaurang, café, bageri, boulebar och deli – sedan 2018.

bottom of page